Ongelmakoirat

Ongelmakoirakoulutus
Koira ongelmia vai  ongelma ihmisiä?


Koiran vieminen kouluttajalle hämmentää usein omistajia, jotka pelkäävät tulevansa leimatuiksi huonoina koiran omistajina. Joskus perheenjäsenetkin ovat eri mieltä avun tarpeellisuudesta. Kuitenkin jos ongelma häiritsee elämäänne ja kiristää hermoja, niin aina kannattaa ottaa yhteyttä. Tavallisesti ainoa asia mikä asiakkaita harmittaa on se, että he eivät toimineet aikaisemmin.


Ongelmakoira vastaanotolla paneudutaan koirien käytöshäiriöihin sekä -ongelmiin, joita voivat olla esimerkiksi:  • hihnassa vetäminen
  • ohituksissa räyhääminen
  • yleinen hallinnan puute, tottelemattomuus
  • yksinollessa haukkuminen tai kodin tuhoaminen
  • ihmisten näykkiminen ja pureminen
  • esineiden tai paikkojen omiminen
  • tarpeiden teko sisälle
  • karkailu

Koulutustunnit räätälöidään aina yksilölliseksi ottaen huomioon koiran ikä, luonne ja tarpeet.

Koulutus aloitetaan varaamalla neuvolatunti, jonka jälkeen lähdetään parantamaan koiran ja ihmisen suhdetta kokonaisvaltaisesti. Koulutuksen aikana puututaan käytösongelmiin opettamalla omistaja hallitsemaan koiraansa. Koulutus sisältää yhteensä 1-4 käyntikertaa riippuen koirasta ja sen ongelmista joiden aikana pyritään saamaan koira haltuun, jotta voidaan aloittaa uusi, miellyttävämpi yhteinen taival.
Omistaja saa ohjeita lemmikin liikunnan, ruokavalion ja ympäristön muutoksiin, uudelleenkouluttamiseen, aktivointiin.. Tärkeintä on opettaa omistajia ymmärtämään koiransa käyttäytymisen syyt ja oppia itse käyttäytymään loogisesti koiran näkökulmasta katsottuna. 


Syy ongelmaan voi löytyä omistajan ja koiran yhteen sopimattomista luonteista, omistajan ymmärtämättömyydestä tämän rodun tai yksilön käyttäytymisen syihin tai koiran käyttäytymisen inhimillistämisestä. 


Koira on laumaeläin ja se ei ajattele kuten ihminen, mikä pitää tiedostaa ennen kuin voidaan ryhtyä purkamaan ongelmaa. Kouluttaja toimii perheessä koiran ja ihmisten välisenä tulkkina.


Monet omistajien ongelmiksi kokemista käyttäytymistavoista ovat eläimen kannalta normaaleja, lajille tai rodulle tyypillistä käyttäytymistä, jotka eivät ota sujuakseen ihmisen ja eläimen välisessä suhteessa. Useimmiten pelkkä koiran käyttäytymisen syiden ja sopivan koulutuksen selittäminen saavat omistajat oikeille jäljille.


Koirassa ei ole nappulaa, josta painamalla sen käytös muuttuisi eikä kouluttaja tule kouluttamaan koiraa omistajan puolesta, vaan koiran käyttäytymisen muutos lähtee aina omistajan käyttäytymisen muutoksesta koiraa kohtaan!


Koulutus tapahtuu yksityistunteina, aina tapauskohtaisesti.
Neuvolatunti 60e, sen jälkeen koulutus 40e/h, kotikäynteihin (yli 20km porista lisäksi matkakorvaus 0,45e/km)


Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse!


susanna nieminen
0405584179
nieminen . susanna @ gmail . com (poista välilyönnit)