Kouluttaja

Susanna Nieminen


Olen aktiivinen koira harrastaja porista ja voisi sanoa että kouluttaminen on minulle suorastaan päähän pinttymä, elämän tapa, ei pelkkä harrastus.. Olen kokeillut koirien kanssa monia erilaisia lajeja haku, jälki, toko, paimennus, canicross, koiratanssi, rallytoko..
Joista kuitenkin tottelevaisuuskoulutus on tällä hetkellä tärkeimmässä osassa. Kisaan kaikkien koirien kanssa tällä hetkellä tottelevaisuudessa.

Opiskelin koiranomiksi Paraisilla 2008-2009 (lisää koiranomi koulutuksesta)

Ensimmäinen oma koirani on sekarotuinen uros Maksi. Maksin hankin muuttettuani pois vanhempieni luota ja kaikki ei silloin mennyt aivan niin kuin piti. Maksi ei ollut eikä ole vieläkään koira helpoimmasta päästä. Maksista voi lukea lisää Hirvee harmikoira-sivulta.

Maksin kanssa olemme kokeneet kaiken laista yhdessä ja Maksi on myös luottoavustajani ongelma koirien kanssa, sillä ei kuppi mene nurin vaikeammankaan räyhä-roopen kanssa. Pää lajina Maksin kanssa meillä on pelastus haku ja siinä samalla raunio etsintä. Maksi kilpailee myös tottelevaisuudessa ja sillä on kilpailu oikeus voittaja luokkaan. Bh-koe on Maksilla vielä edessä toivottavasti pääsemme suorittamaan sen mahdollisimman pian että saadaan kisat korkattua pelastu koira kokeissa viimein vuonna 2011.

Pari vuotta Maksin saapumisen jälkeen meille muutti pikkuisen eri tyyppinen koira, uros myöskin welsh corgi cardigan Blacksoleran Kronk. Rino ei ole ihan tyypillinen corgi uros jota tänä päivänä vaikkapa näyttelykehissä näkyy. Rino on rohkea ja sillä on hyvä itse luottamus, toimintakykyäkin löytyy. Rino on ollut äärettömän helppo koira kouluttaa ja arki on sujunut aina mutkattomasti. Rino kisaa tällä hetkellä tottelevaisuudessa avoimessa luokassa ja siinä sivussa harrastaa myös pelastus hakua ja raunio etsintää. Tänä vuonna Rinolle on karttunut muutama uusi laji joissa kisaaminen ei ole ollenkaan mahdoton ajatus nimittäin koiratanssi sekä rallytoko, katsotaan miten käy ;)

Viime jouluna minulle tuli vastustamaton tarjous kun myytin kennelin myytin aamutähti etsi uutta kotia aika pulan ja omistajan ja koiran risti riitojen takia. Päätin ottaa haasteen vastaan ja Ansa muutti joulukuussa 2009 meille asumaan.

Ansan meille saapuminen oli minulle lottovoitto, olin pitkään haaveillut "kunnon" kisakoirasta ja se haave on nyt toteutunut. Ansa muutti meille 2 vuoden iässä ja vaikka Ansan kanssa ei oltu harrastettu edellisessä kodissa juuri mitään oli se enemmän kuin innokas tekemään ja oppimaan uutta. Ansan kanssa kisaamme tällä hetkellä totteevaisuudessa erikoisvoittajaluokassa ja Ansa on suomen tottelevaisuusvalio.  Ansa harrastaa myös agilityä, paimennus ja hakua. Minulla on vahva tunne siitä että Ansan kanssa päästään vielä pitkälle!


koulutuksia

koiranomi opinnot (2008-2009)
toko koulutusohjaaja (kevät 2009)
agility koulutusohjaaja (syksy 2009
toko liikkeen ohjaaja (kesä 2009)
koirankouluttaja 1-osa (talvi 2007)
oppispsykologian perusteet (verkkokurssi, eläinkoulutuskeskus kevät 2008)
käytöshäiriöiden anatomia (verkkokurssi, eläinkoulutuskeskus kevät 2008 )